Ατομικά είδη

Το παιδί με την εγγραφή του στο Νηπιαγωγείο διαλέγει την ατομική του φωλιά για τα προσωπικά του αντικείμενα (τσάντα, μπουφανάκι κλπ.). Τα άλλα ατομικά του είδη όπως πλαστική ποδιά, πιάτο, ποτήρι κλπ. προβλέφθηκε για πρακτικούς λόγους να αγοράζονται από το Νηπιαγωγείο.

Αμέσως με την εγγραφή του το παιδί σας συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο ασφαλιστικής κάλυψης των παιδιών πάνω σε 24ωρη βάση νοουμένου ότι έχει συμπληρώσει τα δύο του χρόνια.

Πιστοποιητικά γεννήσεως και υγείας

Θα πρέπει να προσκομισθούν στο Νηπιαγωγείο  μέσα σε δύο εβδομάδες από την ημέρα εγγραφής, για έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Ατυχήματα και παιδικές ασθένειες

Απλά ατυχήματα αντιμετωπίζονται από τις Νηπιαγωγούς (όλες έχουν δίπλωμα πρώτων βοηθειών) και ενημερώνονται αμέσως οι γονείς. Για πιο σοβαρά ατυχήματα ενημερώνεται ο παιδίατρος του παιδιού, οι γονείς και εάν χρειάζεται το παιδί παραπέμπεται στην πιο κοντινή κλινική ή νοσοκομείο.

Παιδιά με πυρετό, ευκοιλιότητα, εμετούς, ζαλάδες κλπ θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους μέχρις ότου γίνουν εντελώς καλά.

Εάν ένα παιδί παρουσιάσει οποιοδήποτε από τα πιο πάνω συμπτώματα θα παραμένει στο γραφείο και θα ειδοποιούνται οι γονείς του για να το παραλάβουν αμέσως.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των οικείων αρχών, απαγορεύεται να χορηγούνται φάρμακα από τις Νηπιαγωγούς. Σε περίπτωση που επιβάλλεται να δοθεί φάρμακο, θα πρέπει να υπάρχει γραπτή συνταγή από γιατρό και υπογραφή από τους γονείς.

Πρόγευμα

Το παιδί μπορεί να φέρνει καθημερινά για πρόγευμα αυγό, σάντουϊτς, δημητριακά,  γάλα, χυμό, φρούτο. Για λόγους σωστής διατροφής παρακαλούμε να αποφεύγονται οι σοκολάτες, τα γαριδάκια κλπ.

Μεσημεριανό φαγητό

Όσοι γονείς επιθυμούν το παιδί τους να παίρνει μεσημεριανό φαγητό στο Νηπιαγωγείο, μπορεί να επιλέξει:

  • Να  φέρνει φαγητό από το σπίτι του, να τοποθετείται στο ψυγείο και το μεσημέρι να ζεσταίνεται.
  • Να παραγγέλλει από το μενού του Νηπιαγωγείου. Οι παραγγελίες για το μεσημεριανό φαγητό δίδονται στην Νηπιαγωγό, το αργότερο μέχρι τις 9.00 π.μ., καθημερινά. 
  • Να κάνει συνδυασμό των δύο πιο πάνω επιλογών.

Ωράριο λειτουργίας

Το Νηπιαγωγείο ακολουθεί την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας. Λειτουργεί δε με δύο προγράμματα:

  • Πρωινή φοίτηση – καθημερινά από τις 7.00 π.μ. – 3.30 μ.μ.
  • Απογευματινή φοίτηση: Από τις 3.30 μ.μ. – 5.00 μ.μ.

Διατηρεί τις πιο κάτω αργίες:

Δημόσιες αργίες: 1η Οκτωβρίου, 28η Οκτωβρίου, 6η Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, 25η Μαρτίου, 1η Απριλίου, 1η Μαΐου, Δευτέρα του κατακλυσμού.

Χριστούγεννα: Από τις 24/12 μέχρι και την 1η Ιανουαρίου.

Πάσχα: Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι και την Τρίτη της Διακαινησίμου.

Η σχολική χρονιά διαρκεί από την 1η Σεπτεμβρίου – 28 Ιουνίου.

Τον Ιούλιο η φοίτηση είναι προαιρετική.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα για κάθε παιδί καθορίζονται τόσο από τα προγράμματα όσο και από τις δραστηριότητες που θα επιλέξει να συμμετέχει. Το ποσό που προκύπτει, θα πρέπει να εξοφλείται το αργότερο μέχρι τις 10 κάθε μήνα. Για τυχόν απουσίες του παιδιού τα δίδακτρα δεν θα μειώνονται.

Τυχόν χρονιαίες αυξήσεις δεν θα ξεπερνούν το 3%.